Warmtenet Eindhoven

Warmtenet Eindhoven Ennatuurlijk_0.jpgEindhoven is de thuisbasis van Ennatuurlijk. En dat is niet voor niets. Ennatuurlijk levert namelijk warmte via twee warmtenetten in Eindhoven. Het eerste warmtenet van Ennatuurlijk in Eindhoven loopt van de biomassacentrale op Strijp-T in een stervorm naar de wijken: Strijp-S, Strijp-T en Vredeoord. Daarnaast loopt het warmtenet naar meerdere gebouwen en bedrijven in het centrum zoals GGzE, het Philips Stadion, de Emmasingel en de Piazza en richting het Evoluon en wijk ‘t Ven. In Meerhoven staat ook een biomassacentrale, deze is eigendom van de gemeente Eindhoven. De geproduceerde warmte wordt geleverd aan klanten van de gemeente Eindhoven en aan klanten van Ennatuurlijk in de wijken Grasrijk en Zandrijk.

 

De ideale locatie voor warmtenetten

Een warmtenet is vooral rendabel in dichtbevolkte gebieden zoals in Eindhoven. Een tweede voorwaarde is dat er een goede warmtebron beschikbaar moet zijn. Eindhoven voldoet met haar ruim 230.000 inwoners en twee biomassacentrales zeker aan de voorwaarden voor een warmtenet. In totaal zijn er zo’n 3.000 woningen en 35 bedrijven en organisaties aangesloten. Aan hen leveren we ongeveer 220.000 GJ aan warmte per jaar. Eindhoven is als groeistad volop in ontwikkeling en ook beide warmtenetten groeien mee. Zo breiden we het net steeds verder uit, waardoor we nieuwe klanten en daardoor ook nieuwe gebieden kunnen voorzien van duurzame warmte.

Waar komt de warmte in Eindhoven vandaan?

De woningen en bedrijven in de omgeving van Strijp-T en in Meerhoven ontvangen warmte via een biomassacentrale. In de biomassacentrales worden houtchips en lokaal snoeiafval verbrand. Hierbij komt warmte vrij. Deze warmte wordt via een ondergronds warmtenet naar huishoudens, bedrijven en organisaties in Eindhoven en Meerhoven gebracht.
biomassa.jpg

Vragen of contact

Een warmtenet is continu in ontwikkeling, waarbij we ook kijken naar andere duurzame bronnen zoals aardwarmte en restwarmte. Ook Eindhoven groeit de komende jaren volop en het warmtenet groeit met de stad mee. Wilt u weten waar we in de toekomst ons warmtenet verder uitbreiden? Neem dan contact op met onze zakelijke klantenservice. Zij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur via 085-2734559 of zakelijke-klantenservice@ennatuurlijk.nl. Heeft u vragen over warmte, uw aansluiting of andere zaken. Dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice